Hasır Çanta Yapımı

 

Evet kızlar yazın hasır çantamızı satın almıyoruz kendimiz yapıyoruz.Zaten fiyat etiketlerini görünce insanın eli almaya gitmiyor malum:))

Ben her zaman yapabileceğim şeyleri kendim yapmaktan yanayım ki inanın daha zevkli ve inanılmaz bir motivasyon kaynağı..

İkea suplalarını bilmeyenler yoktur artık pazarlarda bile satılıyor adeti 10 tl ye.

İhtiyacımız olan malzemeler;

2 adet hasır supla

Yarım metre kadar iki renk yada isteğe bağlı tek renk kumaş

Tam boy ince keçe

Eskimiş bir çantanızdan aldığınız çanta sapı ya da halat hasır ip

Silikon tabancası

Süslemek istediğiniz minik objeler

Önce suplaları birleştirmek için için arasındaki bölümü yapacağız.

İstediğiniz en de keçeyi uzunca kesiyoruz üzerine kumaş kaplıyoruz.Ben evde olan kumaşlarımı değerlendirdim.Sizde hoşunuza giden desenini sevdiğiniz herhangi bir kumaşı kullanabilirsiniz.Görsellerde gördüğünüz gibi önce bir supla ile kumaşı büzerek yapıştırıyoruz bu işlem dikilerek de yapılabilir ama bence hem zor hemde vakit alır kuvvetli bir silikon tabancası ile işlem daha kolay.Çantanın alt tabanını suplalar ile birleştirdiğinizde zaten işiniz bu nokta da neredeyse bitti..Sadece 2. suplayı yapıştırırken zorlanabilirsiniz bir arkadaşınızdan yardım alın..Keçe olmadan kalın bir kumaşla da yapılabilir.Bizim kumaşlarımız ince olduğu için keçe kullandık.

Özetlersek; önce keçeyi kumaşla kapladık sonra iki supla arasına bu kumaşı yapıştırdık.Görsellerden daha net anlayacaksınız zaten.Daha sonra eski bir çantanızdan ya da hasır iple yaptığınız çanta sapını tutacak yerine yapıştırıyoruz.Çantamız neredeyse bitti.İçinide rahat kullanmak adına kaplayabilirsiniz.Ben yine parça kumaşları değerlendirmek adına kapladım.

Dış kısmına da yıllar evvel 70 motif hedefle başladığım 15 motifle sonlandırdığım battaniyemin motiflerinin kullanmayı tercih ettim.Gayette şirin oldu.İster sapına ponpon ister üzerine tak çıkar motif kullanabilirsiniz.

Yani o kısım tamamen hayal gücü…

Yapım aşamasının görsellerini de şuracığa iliştiriyorum daha net anlayacaksınız..

Şimdiden kolay geldin bir sonraki #neroDIYproject te görüşmek üzere *

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir